Prosze. Sprawdzi mi ktoś logarytmy.
Kasiek: a) log o podstawe 36 z liczby 6=x ;x=6
b) log o podstawe 1/2 z liczby32=x ;x=−2
c) log o podstawe √3 z liczby1=x ;x=√3
d) log o podstawe25 z liczby 125=x ;x=2
e) log o podstawe 2 z liczby x=4 ;x=16
f) log o podstawe 5 z liczby x=−3 ;x=−125
g)log o podstawe 3/4 z liczby x=0 ;x=1
h) log o podstawe x z liczby 1000=3 ;x=3
i) log o podstawe x z liczby 4=1/3 ;x=1/3
j) log o podstawe7 z liczby73=x ;x=3
k) log o podstawe √3 z liczby27=x ;x=√3
l)3 logo podstawie3 zliczby2 =x x;=2
m)1/2 logopodstawie05 zliczby8 ;x=8
n) ln x=5 ;x=1/e5
o)log x=8 ;x=8
p)10log6=x ;x=6
8 kwi 19:07
xpt: Już odpowiedziano na Twoje pytanie − odsyłam do poprzedniego tamatu −
13313
8 kwi 19:10