Pomocy :):) !!
Papaja: Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prawidłowego sześciokątnego,
którego wysokość wynosi 8cm, a przekątna ściany bocznej ma długość 10 cm.
10 mar 18:34
Patryk: z tw Pitagorasa wyliczysz krawędź podstawy
10 mar 18:37
Papaja: ale ja kompletnie nei czaje matmy, nic!
10 mar 18:38
Patryk: nie znasz tw Pitagorasa ?
10 mar 18:39
Patryk: i nie spamuj tyle jeden temat wystarczy
10 mar 18:40
Papaja: nie jestem dobrym matematykiem jak wy tutaj.. dodaję bo nie czaje NIC!

i chcę prosić o
rozwiązanie zadania...
Byłabym wdzięczna..
10 mar 18:40
Basia: na maturze nas nie będzie....................
10 mar 18:41
Papaja: yy.. no do matury się nauczę...albo 'pouczę'
10 mar 18:41
Basiek: "na maturze nas nie będzie...................."
Ja też ubolewam nad tym faktem.
10 mar 18:41
Patryk: jeśli ktoś rozwiąże ci zadanie nic się nie nauczysz i dalej będziesz nic nie wiedziec
10 mar 18:42
Papaja: śmieszne wręcz

yy
10 mar 18:42
Papaja: Każde zadanie przeanalizowuje...
10 mar 18:42
Papaja: To róbcie mi po trochę.. np: teraz podstawiasz do wzoru : no i rób..

ja to mam łeb
10 mar 18:43
?:

oblicz x
10 mar 18:44
Basiek:

ściana boczna. Teraz licz
10 mar 18:45
Papaja: a jaki jest wzór i na co wgl wzór teraz?
10 mar 18:46
Basiek: Twierdzenie Pitagorasa− podstawy z gimnazjum.
10 mar 18:48
?: moze tak oblicz x
zad1 5x=6
zad 2 −2+x=4
10 mar 18:48
Papaja: czyli a2 + b2 = c2

?
10 mar 18:49
Basiek: Tak, taki wzór.
W której Ty jesteś klasie?
10 mar 18:56
Papaja: 1
10 mar 18:56
Basiek: szkoły średniej?
Uświadomię Cię, jeśli Twoja wiedza z matematyki będzie się w takim tempie rozwijać jak
dotychczas, to maturę z matematyki zdasz, jeśli nauczysz się wróżyć z fusów przy odpowiedziach
abcd.
10 mar 18:58
Papaja: ale a do kwadratu to co jak to

? Jezu nie pojmuję tego

zróbcie mi


Ale za to perfect
znam angielski...

ha! ale matma to najgorsza moja strona...
10 mar 18:58
Papaja: 1 gimnazjum... hmmm no jeszcze 3 lata i moze możeeee coś mi wejdzie.
10 mar 18:59
Basiek: Angielski niewiele Ci da, jeśli nie zdasz matury, a z matematyki może CI to grozić
10 mar 18:59
?: potrafisz rozwiązać zadanie które podałem ?
10 mar 19:00
10 mar 19:01
Papaja: pewnie ze potrafięę
10 mar 19:05
Papaja: 5 sekund
10 mar 19:06
10 mar 19:06
Basiek: Papaja, ale to jest dopiero krawędź podstawy a.
A objętość i pole powierzchni... to dopiero bajka.
10 mar 19:07
Papaja: a rozwiążesz mi całe

proszęę.. bedę wdzięczna

naprawdęę...
10 mar 19:08
10 mar 19:09
Papaja: AH zapomniałam o Panu: ''i?''
no to juz umiem.... to takie trudne nie jest..
10 mar 19:10
Papaja: a to co napisała na końcu: PODSTAW DO WZORU I OBLICZ..

zrobisz mi to
10 mar 19:11
Basiek: Skarbie, nie wiem, jak Ci to łagodnie powiedzieć, więc... nie będzie łagodnie.
NIE , bo tu się skrajnego lenistwa NIE TOLERUJE. Mam Ci to jeszcze do zeszytu wpisać może?
Czy na taki wysiłek z łaską Cię stać?
10 mar 19:16
Papaja: spadaj.,.. już prawie rozwiązałam

! to było nie odpowiadać..
10 mar 19:20
Basiek: Skoro już prawie rozwiązałaś, znaczy, że umiesz, tylko jesteś zbyt leniwa. Widzisz. Da się.
Odpowiedziałam, bo skierowałaś do mnie pytanie.
Niegrzecznie jest nie odpowiadać. A jeszcze niegrzeczniej odpowiadać w taki sposób jak Ty.
Pozdrawiam Cię i życzę owocnej nauki.
10 mar 19:24
Papaja: Naprawdę jestem w 3 gim.. I udawałam te minki i wgl,, grzeczną żebyście mi zrobili zadanie.
Hahaha ale dupa...
10 mar 19:29