matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania Wielomianowe
tuna:
a)2x5 + 3x4 + 6 = 0 b) x3 + 9x2+23x+15=0 c) 16x3 − 28x2 + 4x + 3=0 d)(x2 − 5x + 7)2 − (x−2)(x−3)= 1 e) x3 + 3x + 4=0 każdy przykład jest z innego zadania jeśli pomożecie mi zrobic te przykłady reszte już sam zrobię
6 kwi 21:40
b.:
nie kopiuj postów, to już jest tu:
13170
6 kwi 21:42