Trygonometria
Basiek: ICSP 
Okej, to tak:
Uzasadnij, że:
Step by step.
6 mar 20:26
Agniesia: that's so sweet.
moja specjalność
| | 8cos10o | |
Ja bym przemnożyła przez |
| |
| | 8cos10o | |
6 mar 20:27
Eta:
Ja też
6 mar 20:28
Agniesia: Eta nie pomagaj

Ona myśli że da radę z podpowiedzią xD
6 mar 20:29
Basiek: Agniesio vel
Mateusiu 
Tak właśnie zaraz zrobię... , tylko nie wiem czemu.

Witaj
Eta
6 mar 20:29
Agniesia: | | 8 * cos10o * sin10o * cos20o * cos40o | |
L = |
| = |
| | 8cos10o | |
| 2 * 2 * 2sin10ocos10o * cos20o * cos40o | |
| |
| 8cos10o | |
Teraz otwierzasz tablice i szukasz czegoś podobnego do czerwonego
6 mar 20:33
elpe: 2sinαcosα=sin2α
6 mar 20:34
kylo1303: Przepraszam ze sie wtrace, ale jako ze jest tu śmietanka forum to dam swoje zadanka ktorych
nikomu sie nie chcialo zrobic:
131228
6 mar 20:34
Basiek: Zrobione.

Dziękuuuję
Elpe − piszesz jutro próbną podstawową?
6 mar 20:37
rumpek: Ja pisze
6 mar 20:38
Basiek: To straszne, ale się stresuję .... podstawą.

Mam pewne obawy, że się zbłaźnię

Gdzie można znaleźć takie podobne coś z lat poprzednich?
6 mar 20:39
Basiek: Rozwiązanie, żeby
ICSP był... zadowolony:
| | 8cos10sin10cos20cos40 | | 4sin20cos20cos40 | |
L= |
| = |
| =U{2sin40cos40 |
| | 8cos10 | | 8cos10 | |
| | sin(90−10) | | cos10 | | 1 | |
}{8cos10}= |
| = |
| = |
| |
| | 8cos10 | | 8cos10 | | 8 | |
L=P
6 mar 20:42
rumpek: ja tylko jestem ciekawy jaki będzie dowód geometryczny
6 mar 20:43
Agniesia: | | 1 | | 1 | |
L = sin10o * cos20o * cos40o = sin10o * sin50o * sin70o = |
| sin30o = |
| = P |
| | 4 | | 8 | |
c.n.u.
ładniej i bez ułamków xD
6 mar 20:43
elpe: tak pisze
6 mar 20:47
Basiek: W sumie... to chciałam tylko wiedzieć, czy tylko nas maltretują, ale jak widzę w całej Polsce.
Macie w ogóle jutro zajęcia? ;>
6 mar 20:56
elpe: później tak

a R piszecie?
6 mar 21:03
Basiek: Nie mam zajęć...
a rozszerzenie.... Boże, jakie rozszerzenie? Czy ja czegoś nie wiem?!
6 mar 21:06
elpe: zaszyłaś się
Basiek w tych książkach

nic Cie nie ma na forum
6 mar 21:06
elpe: jak tam przygotowania?

bo u mnie coraz gorzej
6 mar 21:07
Basiek: Ej.

Napisz cokolwiek o którejkolwiek godzinie i dowiesz się, że jestem cały czas.

Przygotowania... marnie, marnie. Dziś chciałam zacząć... , ale nie wyszło.
Aktualnie jak widzisz, robię 13 dziś zadanie z Aksjomatu... więc buu.
No i z angielskiego− gramatyka, gramatyka, graaaamatyka. Aktualnie: Passive Voice
6 mar 21:08
elpe: a ja startuje ze stereometria

moja wiedza na ten temat wynosi dokładnie 0
no ale
jest czasuuuu hah

juz pomału mi sie nie chce
6 mar 21:11
kylo1303: A to z czego bedzie ta matura? Od CKE? Bo ja takze beda ja pisal. I druga sprawa matura R−ka z
CKE to bedzie czy nie przewiduje sie?
6 mar 21:11
Basiek: Tak, ta próbna jutrzejsza jest z CKE.

O rozszerzonej nic u nas w szkole nie wiadomo.
Elpe ja dopiero graniastosłupy z całej stereometrii i to jeszcze tak ledwo ledwo.

Ale
damy radę
6 mar 21:15
elpe: ale coś czuje ze jutro ładnie pocisną

tak zeby połowa nie zdała

no i mi jeszcze
prawdopodobieństwo zostało

także mam roboty do maja

haha
6 mar 21:17
Agniesia: ech

To zamiast gadać na forum to do roboty
6 mar 21:18
elpe: juz nie mam siły

cały dzien cos robie
6 mar 21:22
elpe: pisząc krótko wrak człowieka
6 mar 21:22
Agniesia: heh

Chyba wraka człowieka nie widziałeś
Basia znowu będzie całą noc zadanka robiła
6 mar 21:24
Basiek: Idź jeść

! No.
ICSP czasem bywa nieznośny.

Ja mam tak, że do 23ciej nic nie robię, potem zaczynam... kończę ok. 2/3ciej. Cały następny
dzień jestem nieprzytomna..., ale pracuję nad jakąś równowagą.

Jeszcze tylko 20 str.
Passive Voice!

I mogę iść spać
6 mar 21:26
Agniesia: Tutaj nie ma żadnego
ICSP
6 mar 21:26
elpe: dobrze ze ja angielski podstawa
6 mar 21:27
Basiek: Angielski fajna sprawa, jeśli tylko nie starasz się zrobić 10 lat w 2 miesiące
6 mar 21:30
Basiek: Zadanko:
Ile jest liczb x∊<0,2π> spełnia równanie
sin2010x=cos1005x i nie umiem

2sin1005x* cos1005x− cos1005x=0
| | 1 | |
cos1005x=0 lub sin1005x= |
| |
| | 2 | |
| | π | | π | |
1005x= |
| +kπ lub 1005x= |
| +2kπ |
| | 2 | | 6 | |
I dalej to... wiecie. Dno.
6 mar 21:35
Basiek: Będę za godzinkę.
6 mar 21:36
kylo1303: Cos pamietam to zadania, tez mialem z tym problem.
Mi dzisiaj nauczyciel wspominal ze na tej maturce beda "ciekawe zadania", czyli prawdopodobnie
trudne= bedzie rzez
6 mar 21:45
elpe: haa z aksjomatu nadal robi

ja to robiłem tak
| | π | |
sin2010x=sin( |
| −1005x) korzystam z redukcyjnych  |
| | 2 | |
| | π | | π | |
2010x= |
| −1005x lub 2010x=π−( |
| −1005x) |
| | 2 | | 2 | |
przenies na stronę
| | π | | π | |
3015x= |
| +2kπ lub 1005x= |
| +2kπ |
| | 2 | | 2 | |
trochę Cię czeka liczenia

enjoy
6 mar 21:47
elpe: oby się Twój nauczyciel mylił
6 mar 21:49
rumpek: Lub nauczyciel chciał "zrobić w konia"
6 mar 22:02
elpe: bardzo mozliwe

pewnie stary ministrant
6 mar 22:05
rumpek: Ogólnie to jutro będzie już moja 4 maturka próbna z matmy w tym roku szkolnym
6 mar 22:07
kylo1303: stary tak, ministrant− mozliwe, ale raczej nie sciemnial. Przy czym moze chodzilo o wybrane
zadania, nie sadze zeby byl problem z podstawowa.
6 mar 22:08
kylo1303: Moja tak samo, a w poniedzialek pisze nastepna tylko ze rozszerzona...
6 mar 22:09
elpe: a moja dopiero 2 podstawowa

i jak tam rumpek pewnie same setki
6 mar 22:10
rumpek: 96,96,98,100
6 mar 22:12
rumpek: ale cos czuje ze jutro, passe zrypie
6 mar 22:12
rumpek: a zrypie dlatego, że od 8 pisze maturę a na 9.30 mam być u lekarza
6 mar 22:13
elpe: no widać proges

a R?
6 mar 22:14
elpe: weź mnie nie dobijaj

rumpekk
polski czeka
6 mar 22:15
rumpek: z rozszerzonej tylko 2 próbne, operon − 84, oke poznań − 88
6 mar 22:16
elpe: uuu słabiutko
6 mar 22:19
rumpek: Z operonu tak, z OKE byłem zadowolny bo nie zrobiłem zadania za 6 pkt (ten dowód, który teraz
czesto sie pojawia na forum)
6 mar 22:20
rumpek: Powiem jedno: jak jutro będzie trudna podstawowa to już sobie wyobrażam jaka będzie w maju
rozszerzona

Wpierw opuścili poziom jak się dało, a teraz chcą podnosić, trochę to
nielogiczne ale takich mamy ludzi
6 mar 22:22
elpe: powinno teraz na podstawie ujebać 50% ludzi to od razu poziom by wrócił do tego z operonu

i
maj wygladałby inaczej
6 mar 22:27
rumpek: wtedy byłoby pięknie
6 mar 22:28
Basiek: A do mnie ostatnio nauczycielka: "Dostaliśmy oficjalną wiadomość od CKE, że matura Operonu była
banalna, została wyśmiana, a prawdziwa będzie dużo trudniejsza".

Pocieszeni?
6 mar 22:31
elpe: tego mi brakowało
6 mar 22:32
rumpek: "A Operon wyśmiał maturkę CKE, która odbyła się w 2010

", można tak w
∞
6 mar 22:35
Snatek: ma pytanie moze ktos bedzie wiedział dlaczego nie moge doadac zadania na forum chodzi mi o to
ze nie wyswietla mi sie ten napis na niebiesko dodaj nowe zadanie co odswiezam strone to to
nie wyskakuje czy jest jakis inny sposób na dodanie zadania bo taka sytuacje ma za kazdym
razem jak chce dodac jakies zadanie?
6 mar 22:35
6 mar 22:36
elpe: Basiek jak zawsze pomocna
6 mar 22:37
Basiek: Tak! To ja.


Hm, dziś "olewam" Aksjomat. Trzeba dowiedzieć się, o co kaman z ostrosłupami, na wypadek ...
jutrzejszej katastrofy.
Swoją drogą podnoszenie poziomu matmy rozsz. wydaje mi się nie na miejscu. Wystarczy porównać
np. 70% z matmy i 70% z geografii

A taki właśnie przelicznik jest częsty na uczelniach.
6 mar 22:40
elpe: Basiek nie przypominaj mi o ⇒ostrosłupach, bo nasza znajomość moze uleć zmianie
6 mar 22:42
rumpek: Ostrosłupy? Ja tam polecam powtórzyć brył obrotowe
6 mar 22:43
Basiek: Powtórzyłabym, ale niestety to jest dopiero w przyszłym tygodniu.

Powtarzać będę, jak już się nauczę... kiedyś.
6 mar 22:44
elpe: Aaaa ide spać

powodzenia jutro
Basiek 98% a Ty
rumpek trzymaj poziom
6 mar 22:48
Basiek: Wzajemnie

Dobranoc
elpe
6 mar 22:50
rumpek: dzięki

też życzę powodzenia
6 mar 22:50