najmniejsza
Anula: najmniejsza wartość funkcji kw. f(x) = −22+8x+2 gdy x∊<−1,4> jest równa. f(−1) f(2) f(3) f(4)
Jak to zrobić? Prosze tylko o samo wytłumaczenie bo chcę to sama zrobić tylko nie wiem jak
5 mar 16:43
kylo1303: Wspolczynnik "a" przy x2 okresla czy ramiona ida do gory czy na dol. Jesli jest ujemny to ida
w dol.
Jako ze ida do dolu, to NAJWYZSZA wart. bedzie w wierzcholku. Najnizszej musisz szukac na
krancach przedzialu (twojej dziedziny). Musisz sprawdzic ktoro jest mniejsze.
5 mar 16:45
asdfdsasdf: jeżeli p mieści się w przedziale <−1 ; 4> to liczysz q. Jeżeli nie to podstaw pod f(−1) i f(−4)
A najlepiej to sobie narysować ten wykres i będzie wszystko widac
5 mar 16:47
Anula: xw=wyszło mi 2 , a yw=10 tylko że jest przedział <−1,4> i wyniki sa podanae f(−1) i nie wiem za
bardzo na co mam patrzeć
5 mar 16:51
kylo1303: Przeczytaj uwaznie to co ci wyzej napisalismy
5 mar 17:08
Anula: dalej nie rozumiem, podstawie i wyjdzie mi −8 i 2 i co mi to daje?
5 mar 18:21
ancjusz: włąśnie jak to zrobić

11 wrz 18:37
ancjusz: pomocy!
11 wrz 18:38
picia:

αβγδπΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΩ
∞∞∞≤≥∊⊂∫←→⇒⇔∑≈≠¬
17 gru 22:27
kooo: najmniejsza wartosc, a nie najwieksza
6 sty 20:26
teresa: najmniejsza wartość funkcji kwadratowej f [x]=−2xkwadrat +8x+2; gdy x[−1.4] jest równa
14 mar 14:05
14 mar 14:08