matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Statystyka
...:
Liczba osób Wiek 3 24 4 25 4 27 5 28 Oblicz średnia arytmetyczna wieku tej grupy. Podaj medianę i dominantę
6 kwi 14:53
tim:
suma wieku
średnia =
liczba osób
24*3 + 25*4...
3 + 4...
mediana = wynik po środku: 24, 24, 25, 25, 25, 25, 27,
27
, 27, 27, 28, 28, 28, 28, 28 7 osób 7 osób dominanta = moda = najczęściej występujący wynik..
6 kwi 14:57
...:
dzięki
6 kwi 15:03