matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
lizoo:
oblicz:
3π
3π
a/sin
* cos
8
8
√
3
9π
1
9π
b/
cos
+
sin
2
12
2
12
2 mar 22:42
Basia:
ad.a zastosuj wzór sinα*cosα =
1
2
*sin(2α) ad.b podstaw
π
√
3
sin
=
3
2
π
1
cos
=
3
2
i zastosuj wzór sin(α+β) = sinα*cosβ + cosα*sinβ
2 mar 22:47
Rafał274:
Przydatne : Czytamy :
1543
oraz
430
.
2 mar 22:57
lizoo:
ok. dziekuje , wyszlo
2 mar 22:57