ostrosłup prawidłowy
aniaa :):

oblicz objętośc
26 lut 17:00
konrad: V=(1/3)Pph
h=9
tg 30=9/a
26 lut 17:03
26 lut 17:03
26 lut 17:13
aniaa :): a jak pole podstawy?
26 lut 17:20
ejendi:
Pp=n/2*R2sin(2π/n)
R=9ctg30=15,58845727
Pp=631,3325194
V=1/3h*Pp
V=1893,997558
26 lut 17:21
aniaa :): powinno wyjsc
V= 2187√3 /2
26 lut 17:23
konrad: aniaa, napisałem Ci wyżej wzór na pole podstawy
26 lut 17:26
26 lut 17:31
aniaa :): too drugie juz zrobiłam wiec prosze o pomoc jeszcze w tym pierwszym
26 lut 18:04
ejendi:
2187√3/2=1893,997558
26 lut 18:09
asdf: do twojego pierwszego linku zaraz napisze odpowiedź na tamtej stronie

zajrzyj o 18:20
26 lut 18:11
26 lut 18:19
aniaa :): okk dzięki
26 lut 18:21