matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup prawidłowy
aniaa :):
oblicz objętośc zaznaczony kąt ma miare 45
26 lut 16:26
asdf:
6
cos 45
o
=
x
2x = a
a
2
√
3
P
p
(Δ równoboczny − prawidłowy) =
4
Teraz policz wysokość podstawy:
a
√
2
h =
2
2
czerwona linia przerywana =
h
p
o
d
s
t
a
w
y
3
I teraz twierdzeniem pitagorasa liczysz wysokość ostrosłupa ( trójkąt na samym dole) H = ....
1
V =
P
p
* H
3
26 lut 18:18