Wyznacz wierzcholek paraboli
axe: y= −2[(x+2)2 +2]
23 lut 13:43
Artur z miasta Neptuna:
...
zajrzyj do wzorów
23 lut 13:43
23 lut 13:44
23 lut 14:01
efdgfdt: W(−2,2)...
23 lut 14:12
Artur z miasta Neptuna:
NIE

jeszcze raz spójrz DOKŁADNIE na wzór

i na to w jakiej Ty masz podaną tą funkcję
23 lut 14:14
efdgfdt: Jak nie jak tak.Tu jest podana funkcja kanoniczna i z niej odrazu można wyczytać p i q
23 lut 14:26
Aga1: W(−2,−4), bo p=−2, q=−4.
23 lut 14:28
Artur z miasta Neptuna:
postac kanonicza mój drogi to:
y = −2(x+2)
2 −4 
wyraz 'wolny' (q) musi być 'wolny'
23 lut 14:30
efdgfdt: Nie denerwuj się tak,chyba po to jest ta strona żeby ktoś wytłumaczył...A nie wyżywał się na
kimś,bo ktoś czegoś nie umie...
23 lut 14:36
Artur z miasta Neptuna:
ojjj ... ja daleki od irytacji jestem ... toć bardzo spokojnie napisałem

a kolorków i
wykrzykników się używa, aby komuś podkreślić część najważniejszą
23 lut 14:58
tu turutu: a czy ja napisalem, ze jest to postac kanoniczna? Masz tam napisane jak i co czyli p i q jak
sie liczy
23 lut 15:25