matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
Marta:
jakie pole ma trójkąt równoboczny o wysokości 3√3?
2 kwi 20:03
b.:
zobacz tutaj
856
2 kwi 20:04
Mickej:
h=U{a
√
3
{2}} więc a =6 a pole =U{a
2
√
3
{4}} podstaw i policz
2 kwi 20:04
Marta:
Dziękuję
2 kwi 20:05
ksalk:
h = 3
√
3
a − bok
a
√
3
h =
2
2h
2
√
3
h
a =
=
√
3
3
ah
2
√
3
h
2
P =
=
2
2
2
√
3
*(3
√
3
)
2
P =
= 27
√
3
2
2 kwi 20:09