Funkcja Kwadratowa Pomoc
Miroslaw: Sorry ale zle napisalem poprzednio zadanie , teraz chce poprawic:
Czy wie ktos jak policzyc to zadanko (dodam ze ma wygladac to w ten sposob: ax
2+bx+c Na
rysunku przedstawiono fragment wykresu funkcji kwadratowej f. Odczytaj z wykresu odpowiednie
dane i podaj:
A)NIE TRZEBA
B)NIE TRZEBA
C)NIE TRZEBA
D) Wzór Funkcji
A tak to wyglada:
http://imageshack.us/photo/my-images/857/89958867.jpg/
Teraz jest poprawnie
15 lut 15:18
15 lut 15:21
Mila: wartości dla 2 i 6 odczytane z wykresu,
zadanie 2
p=2, q=6 wsp.wierzchołka paraboli
f(x) =a(x−2)2 +6 postać kanoniczna
f(−1) =0
oblicz a
15 lut 15:28
15 lut 15:31
Mila: Mirosław grałeś w okręty? to zobacz , że z x=2 trafiamy w −5. Itd.
15 lut 15:37
15 lut 15:42
Mila: Właściwie, to nie wiem na czym polegał Twój problem, czy nie umiesz skorzystać z wykresu, czy
masz problem z funkcją kwadratową. Jestem już i możesz pytać dalej, aby rozwiac wątpliwości.
15 lut 20:21