matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
ania:
Oblicz obwód kwadratu jeżeli punkty P(−1,2) R(3,−1) są sąsiednimi wierzchołkami kwadratu
14 lut 19:11
Basia:
policz |PR| patrz tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
L = 4*|PR|
14 lut 19:13
Gustlik:
Liczysz współrzedne wektora PR
→
ze wzoru:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1623.html
, a następnie jego długość ze wzoru:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1624.html
PR
→
=R−P=[3−(−1), −1−2]=[4, −3] |PR|=
√
4
2
+(−3)
2
=5 L=4*|PR|=4*5=20
15 lut 00:13