matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
jar12:
liczby zespolone: mamy z
3
=−1 obliczyc pole powierzchni trojkata z
0
z
1
z
2
11 lut 12:36
Sławek:
1
√
3
z
0
=
+ i
2
2
z
1
= −1
1
√
3
z
2
=
− i
2
2
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/1983.html
i wzór Herona
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
11 lut 17:46
AC:
Pole szukanego trójkata jest 3 razy pole trójkąta równoramiennego o ramionach r=1 i kącie środkowym 120 stopni, stąd
1
3
√
3
S = 3*
*1*1*sin120 =
2
4
11 lut 18:10