matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
współrzędne punktu S przecięcia środkowych trójkąta
AAAAAAAAAAAAAAA:
Oblicz wspolrzedne punktu S przeciecia srodkowych w trojkacie ABC, jesli: A(−4,0) B(−2,−5) C(0,2) Błagam o pomoc szybko
2 lut 14:46
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arodkowa_tr%C3%B3jk%C4%85ta
https://matematykaszkolna.pl/strona/1750.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/1223.html
2 lut 14:51
Bizon:
−wyznacz współrzędne środka D odcinka AB a następnie napisz równanie prostej przechodżacej przez przez punkty C i D ... itd −
2 lut 14:52
Aga1:
x
A
+x
B
+x
C
x
S
=
=UY{−4−2+0}{3}=
3
y
A
+y
B
+y
C
0−5+0
y
S
=
=
=
3
3
2 lut 14:57
Aga1:
−6
x
S
=
=−2
3
−5
S=(x
S
,y
S
)=(−2,
)
3
2 lut 15:00