logarytmy
gosc: Chyba zgłupiałem... jak to będzie ? xP
log22m − 3log2m2=0?
31 sty 19:48
Aga1: Ustal dziedzinę
(log2m)2−6log2m=0
Postaw t=log2m
31 sty 19:50
Eta:
m>0
log22m− 3*2log2m=0
(log2m)2−6log2m=0
log2m( log2m−6)=0
log2m=0 v log2m=6
m=.......... v m=..........
31 sty 19:52
gosc: Eta w zapisie tej dwójki nie pomyliłem się
31 sty 19:55
gosc: Mozna tą dwójke z kwadratu przy m przeniesc przed logarytm?
31 sty 19:56
gosc: Raczej nie
31 sty 19:57
Eta:
to powinieneś wiedzieć,że
log2m2= 2*log2m
31 sty 19:57
Eta:
logabn= n*logab
31 sty 19:57
gosc: Czy tak
31 sty 19:57
gosc: Ale mi sie po**ło hehe dzięki

31 sty 19:58
31 sty 19:58
gosc: tak tak pamiętam, dzięki, wiedziałem, że coś źle popatrzyłem...
31 sty 20:01