CZY KTOŚ Z WAS POSIADA JAKIKOLWIEK KONTAK DO BASIEK???
DZIADZIA: CZY KTOŚ Z WAS MA KONTAKT Z BASIEK

26 sty 20:16
krystek: Basiek odsypia .
26 sty 20:18
DZIADZIA: no ok tylko jakieś jaja sobie tu robią...a ja się nabrać dałem
26 sty 20:26
Kot admin. Co ja pacze? : ja mam do tego czegoś kontakt.
26 sty 20:27
Basiek: Proszę?

Masz do kogo czegoś?
26 sty 20:28
DZIADZIA: czołem basiek hasło nasze
26 sty 20:31
Basiek: ech, cześć

Btw. nawet nie odsypiałam, tylko ang. miałam
26 sty 20:31
DZIADZIA: fajnie że jesteś już się wystraszyłem że stracimy kontakt
26 sty 20:34
Basiek: Byłbyś w prawdziwej żałobie z pewnością

A tyle osób by się chętnie zamieniło...
26 sty 20:36
DZIADZIA: jak obliczyć q ? ciagi
26 sty 20:46
Basiek: q na wiele różnych sposobów. A wszystko z dwóch (dosłownie!) wzorów.
26 sty 20:49
DZIADZIA: oj widze dziś bez humoru?
26 sty 20:51
Basiek: Mam świetny humor. Tylko "wylicz q" to nie jest polecenie. Z kosmosu danych nie wezmę. Zresztą,
wiesz... to są naprawdę dosłownie 2 wzory
26 sty 20:54
DZIADZIA: mam ciąg geometryczny 2, −2√2 , 4 w tej kolejnosci mam wiedzieć a15=?
an+a1*qn−1
a15=2* √214 i nie wiem ile to ten wysoki pierwiastek
26 sty 20:59
Basiek: q=−√2
a15=a1 * qn−1
a15= 2* (−√2}14
a15= 2* (21/2)14
a15=2*27
a15=28
26 sty 21:03
DZIADZIA: jak się rozdbija takie wysokie potegi ?
26 sty 21:09
26 sty 21:13
Basiek: Wiesz co? Przerób sobie te przykłady tu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1636.html
Min. jedno zad. na każdej maturze masz z takich przekształceń. A bez tego też
geometrycznego nie zrobisz za bardzo. Czasem trzeba zaczynać od podstaw, bo inaczej się nie da
26 sty 21:30