matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
matwal:
Jak rozwiązać te układy równań
⎧
mx+(2m+1)y=3m
⎩
−x+my=2m
⎧
mx−4y=m+1
⎩
2x+2my=−1
23 sty 15:29
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1192.html
Najprościej metodą wyznaczników
23 sty 15:59