Oblicz wspolrzedne punktu A.
Szona: Dany jest punkt B oraz wektor AB. Oblicz wspolrzedne punktu A. a) B(3,2) AB=[−1,0]
20 sty 18:59
Krzysiek: A(4,2)
20 sty 19:03
Eta:

→
AB= [x
B−x
A, y
B−y
A] = [ −1,0]
x
B−x
A= −1 i y
B−y
A= 0
podstaw dane i dokończ
x
A=..... y
A=.....
20 sty 19:04
Destroyer: Wyznacz współrzędne punktu A mając dane:
B(−1;2) oraz wektor AB = [−2;1]
15 cze 14:43
Qulka:
15 cze 15:01
15 cze 15:02
xkho: dany jesr punkt A(0;−3) oraz AB→ =[2;−1] oblicz B
15 sty 21:45
Qulka: B(0+2;−3+−1)=(2;−4)
15 sty 22:16
Qulka:
15 sty 22:17
Eta:
B(x,y) A(0,−3)
→
AB=[x−0,y+3]=[2,−1]⇒ x=2 i y+3= −1
x=2 i y=−4
B(2,−4)
15 sty 22:19