matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Kasia:
mam pytanie czy wzór
http://www.matematyka.pl/latexrender/pictures/8/5/85f6bc39a65c971d9f3165bed03607cb.png
jest prawdziwy? Jakie jeszcze istnieją wzory na logarytmy nie licząc tych podanych na tej stronie przez Jakuba.
19 sty 23:49
Eta:
1
log
a
n
b=
*log
a
b
n
dowód:
log
a
b
log
a
b
log
a
b
1
log
a
n
b=
=
=
=
log
a
b
log
a
a
n
n*log
a
a
n
n
19 sty 23:55
Eta:
Jeszcze taki : a
log
b
c
= c
log
b
a
19 sty 23:56
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/122607.html
zobacz dowód
19 sty 23:57