uprosc wyrazenie
damian: uprość wyrażenie sin alfa razy tg alfa plus cos alfa
16 sty 14:21
ama: sinα * sinα/cosα + cosα = sin2α/cosα + cos2α/cosα = (sin2α + cos2α)/cosα = 1/cosα
16 sty 14:25
kowal: sin2α−2+cos2α
9 kwi 18:45
Adam: uprość wyrażenie :sin(270+α)+cos(180:α) , cos(270+α)−sin(180+α)
oblicz wartość wyrażenie sin(90+α)+cos(270:α)−tg(180+α),wiedząc że cosα=−1/2 i 180<α<270
Wyznacz miarę łukową i stopniową kąta: 75,27,5,18,72
Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta α,wiedząc że sinα=−15/17 i 180<α<270
31 gru 11:55
31 gru 18:18