prosze o pomoc ;)
dawid: log13 19 −log23 +log26+log5√5
15 sty 23:16
dawid: doszedłem do tego miejsca 2−log218 +12
15 sty 23:18
Eta:
| | 1 | | 1 | |
log1/3 |
| = 2 log5√5= |
| |
| | 9 | | 2 | |
| | 6 | |
log26−log23= log2 |
| = log22= 1 |
| | 3 | |
dokończ .........
15 sty 23:19
Eta:
Widzisz już błąd?
15 sty 23:20
dawid: ale tam nie ma odejmowania tylko dodawanie
15 sty 23:21
dawid: no nie widze
15 sty 23:21
dawid: błedu
15 sty 23:22
Eta:
Hehe

−log
23 +log
26 = log
26−log
23=............
15 sty 23:22
Eta:
Jasne?
15 sty 23:23
dawid: aha
15 sty 23:24
Eta:
15 sty 23:25
dawid: ale nadal myśle jak sobie mogłaś tak dodać tego minusa
15 sty 23:26
Eta:
Nie osłabiaj mnie

−5+2 = 2−5 = −3 tak?
−a+b = b−a
− 2x+y = y −2x
15 sty 23:27
dawid: dzieki
15 sty 23:29
Eta:
15 sty 23:30
dawid: piwo jakos musze ci postawić
15 sty 23:31
Eta:
15 sty 23:32
15 sty 23:32
dawid: tylko ja mieszkam koło granicy polsko ukrainskiej
15 sty 23:33
Eta:
Zamość jest w pobliżu
15 sty 23:39
Basiek: Wszyscy zaraz zaczną googlować w poszukiwaniu
Ety
15 sty 23:43
Ola: Wy tu gadu gadu, a ja nie umiem poradzić sobie z funkcją... Pomóżcie choć trochę, proszę

.
15 sty 23:44
dawid: a ja w tomaszowie lubelskim
15 sty 23:46
dawid: ETA jesteś ostatnie zadanie

Proszę
15 sty 23:49
Eta:
Dawaj to zadanie
16 sty 00:12
dawid: podasz mi gg twoje

bo mam zdjecie i bede długo przepisywał zebyś się połapała a tak wysle ci tylko zdjecie
przez gg
16 sty 00:25
Eta:
nie mam gg
16 sty 00:32
dawid: to moge ci tak napisać

masz czas
16 sty 00:33
Eta:
Pisz , zawsze ktoś Ci pomoże
16 sty 00:34
dawid: oblicz x jeśli wiadomo ,ze liczby −(83√2)0,3 , |x−2| ,{(√6−√11 + (√6+√11)}2
tworzą w podanej kolejnnośći ciąg arytmetyczny .Wyznacz różnice ciągu
16 sty 00:41
Eta:
Zapisz jeszcze raz porządnie pierwszy wyraz . ( to ważne!
16 sty 00:47
dawid: tak jest minus przed nawiasem
16 sty 00:50
dawid: dobrze napisałem
16 sty 00:51
Eta:
ok

a,b,c −−− tworzą ciąg arytmetyczny ⇒ 2b= a+c
a= −(8*
3√2)
0.3= − (2
3*2
1/3)
0,3= − (2
10/3)
3/10= −2
1= −2
c=6−
√11+2
√(6−√11)(6+√11)+6+
√11=12+2
√36−11=12+2*
√25=12+10=22
i otrzymujesz :
2|x−2|= 22−2
b= |x−2| = 10
ciąg :
−2, 10, 22 to r= 12
16 sty 01:07