Pomocy
Jola: mam problem wielki z zadaniem utknęłam w pewnym punkcie a raczej na początku i nie wiem
kompletnie co dalej proszę o pomoc
Powierzchnia boczna walca po rozwinięciu jest kwadratem o przekątnej mającej długość
8√2. oblicz objetość i Pc
wiem że Pc=2πr2+2πrh a V=Pp*h= πr2*h, Pp=πr2
27 mar 11:58
b.: tu masz rysunek
1002, który powinien wszystko wyjaśnić: ten kwadrat ma boki długości
2πr oraz h, a przekątną długości 8
√2 −− stąd możesz wyliczyć r i h, a dalej to już
tylko wzory.
27 mar 13:35