Rozwiąż wielomiany na czynniki podaj pierwiastki wielomianu.
pesek:
W(x)=−252−20x+4
W(x)=8x3+1
W(x)=3x4+2x2
W(x)=6x3−12x2+18x
W(x)=2x5−72x3
W(x)=−3x4+12x−4x2
W(x)=6x4+12x2
W(x)=6x3−6x2+12x
W(x)=81x2−49+4
12 sty 17:28
pesek- wielomiany:
12 sty 17:28
pesek- wielomiany:
12 sty 17:28
ICSP: wow trochę tego masz xD
12 sty 17:30
pesek- wielomiany: prosze o pomoc

jak da radee babkaa sie uwziełaaa
12 sty 17:32
12 sty 17:32
ICSP: nic ciekawego jak dla mnie
12 sty 17:33
krystek : nie ,dziwię się −jak nic nie robicie to dała proste, abyście poćwiczyli i wygonili lenia !
Wyłączanie czynnika przed nawias ,wzory skróconego mnożenia i rozkład trójmianu na czynniki(Δ,
x1,x2)
12 sty 17:36