prawdopodobieństwo
miki: Z klasy w której jest 12 dziewcząt i 15 chłopców wybieramy 3 osobową delegację. Jakie jest
prawdopodobieństwo że w skład delegacji wejdzie co najmniej 1 dziewczyna.
10 sty 23:35
Eta:
zdarzenie przeciwne
A
' −−− w skład wejdą same chłopy
P(A)= 1 −P(A
')=....
10 sty 23:39
10 sty 23:40
miki:
P(A)=1 − P(A')=1− 0,07=0,93
Proszę o sprawdzenie
10 sty 23:42
10 sty 23:43
miki: P(A)= 1− (A')=1− 455= −454
10 sty 23:54
miki: Eta , Marysia co zrobić wyszło mi ujemne a nie może być
11 sty 00:02
Eta:
Ejżee !
Jak Ty liczysz prawdopodobieństwo?
| | |A'| | | 455 | |
P(A')= |
| = |
| =... |
| | |Ω| | | 2925 | |
P(A)= 1 −P(A
')=..........
11 sty 00:43
miki: ok już wiem Dzięki bardzo.
11 sty 02:20