oblicz:
Outsiderka: loga
2(log20+log5)
Nie mogę znaleźć wzoru na taki logarytm, czy ktoś mógłby mi podać wzór?
31 gru 18:47
Aga: Dobrze przepisałaś?
31 gru 18:56
Outsiderka: tak
31 gru 18:58
31 gru 18:58
Outsiderka: chyba tak
31 gru 19:00
Basiek: To niech ktoś to ogarnie, czy to jest dobrze, bowiem... logarytmy to też nie jest mój ulubiony
dział.

( w zasadzie nie wiem, w czym jestem dobra)
31 gru 19:02
Aga: Jeśli w zapisie nie ma a to dobrze, bo najpierw w nawiasie log20+log5=log(20*5)=log100=2
31 gru 19:04
Outsiderka: może w książce jest po prostu błąd w druku
31 gru 19:22
Basiek: No, raczej na pewno, bo pierwsze powinien być "log" potem podstawa− tu 2, a potem jakaś liczba
logarytmowana ....
Innego zapisu nie widziałam, ale już chyba nic mnie nie zdziwi
31 gru 19:24