ciag geo
er: witam mam takie zadanie
ciag geo.
a
2 = −1
q=−2
a S
4= wychodzom mi jakieś bzdury moze mi ktos pokazac albo dac wskazówkę jak mam to db
obliczcyc .. moze a
1 mam źle
31 gru 18:33
31 gru 18:37
er: no nie ...
masz mature z listopada 2011 to to jest zadanie 15−ste
tam nie ma takiej odpowiedzi ...
31 gru 19:01
Basiek: maj 2011 − matura podstawowa, zadanie 15−te− dotyczy prostopadłościanu i najdłuższych odcinków.
31 gru 19:08
31 gru 19:11
Basiek: Ja to wklepałam w kalkulator, więc jeżeli dane są dobrze, to nie ma raczej mowy o pomyłce...
31 gru 19:12
31 gru 20:07
er: masz mature z listopada 2011 to to jest zadanie 15−ste tam nie ma takiej odpowiedzi ...
31 gru 19:01
31 gru 20:18
er: proszę o podpowiedzi
31 gru 20:35
Aga: Sprawdziłam, czy Basiek dobrze obliczyła, ale nie sądziłam, że żle podstawiła do wzoru.
| | 1−q4 | | 1 | | 1−(−2)4 | | 1 | | 1−16 | | 15 | | 5 | |
to S4=a1* |
| = |
| * |
| = |
| * |
| =− |
| =− |
| |
| | 1−q | | 2 | | 1−(−2) | | 2 | | 3 | | 6 | | 2 | |
31 gru 21:07
er: dzieki
1 sty 14:04