POOMOCY!!
Rafik1992: Wyznacz wszystkie wartości parametru m dla których funkcja f(x)= (|m+2|−7)x−2 jest stała.
27 gru 18:42
Święty: |m+2|−7=0
...
27 gru 18:50
Rafik1992: nic i to nie daje
27 gru 18:54
Święty: |m+2|=7
Zerknij na przykłady na stronie
1653
27 gru 18:56
Rafik1992: nie jestem dobry z matematyki, wiec nie wiem jak to zrobic

27 gru 19:07
Aga: Rozwiążę Ci podobny przykład
Im+3I=4
m+3=4 lub m+3=−4
m=4−3 lub m=−4−3
m=1 lub m=−7
Wzorując się na tym przykładzie rozwiąż
Im+2I=7
27 gru 19:08
Rafik1992: dzięki wielkie.

rozwiązałem
27 gru 19:18