podnieś do kwadratu liczę
fb: x=9+2√2=92+2*9*2√2+2√22=81+18 2√2+8=107 2√2
dobrze?
18 gru 22:30
ICSP: 81 + 36√2 + 8 = 89 + 36√2
18 gru 22:33
toja:
(9+2√2)2= 81+36√2+8=90+36√2=18(5+2√2)
18 gru 22:34
toja:
hihi
ICSP
18 gru 22:34
ICSP: 81 + 8 = 90 xD
18 gru 22:35
toja:
słabo widzę 81+8= 89
18 gru 22:35
toja:
18 gru 22:36
18 gru 22:37
ICSP: nic nie umknie mojej uwadze

nic xD
18 gru 22:37
toja:

18 gru 22:38
ICSP: W trójkąt nie w trapez xD
18 gru 22:38
fb: a czemu 18 pomnożyłes z 2√2?
18 gru 22:39
toja:
Powinno być "w trapez"
18 gru 22:39
ICSP: 18 * 2 *
√2 = 36 *
√2 . Ładniej wygląda

No i mogą odjąć punkty jak nie pomnożysz, ale
głównie dlatego że ładnie wygląda
18 gru 22:40
toja:
bo 18*2√2= 36√2 ( liczby przed pierwiastkiem mnożymy !
18 gru 22:40
ICSP: a com jeżeli kolega miał na myśli trójkąt
18 gru 22:40
toja:
Jaki trójkąt? i który ?
18 gru 22:41
ICSP: Któryś

Przecież kolega nie sprecyzował to możesz sobie wybrać
18 gru 22:43
toja:
Dobre żarty
18 gru 22:44
toja:
Dobra, spadam, bo widzę......... "ulubieńca"
18 gru 22:45
ICSP: Mogę się spytać czy wrócisz kiedyś do starego nicku czy już na tym będziesz urzędować ?
18 gru 22:46
toja:
A który bardziej Ci się podoba?
18 gru 22:47
ICSP: obojętne

Muszę tylko wiedzieć do kogo z moimi zadankami z planimetrii się zwracać
18 gru 22:48
toja:
18 gru 22:48
fb: a to tak mozna ja myslałem ze ta 2 jest do √2
18 gru 22:52
toja:
18*2

= 36
18 gru 22:53
18 gru 22:58