prosze
Moku : Punkt A=(-3,-5), B=(4,-1), C=(-2,3) są wierzchołkami trójkąta równoramiennego. oblicz
długość ramienia tego trójkąta
(ja już narysowałam go i co dalej)
23 mar 18:31
Spike: obliczanie długości wektora?
23 mar 18:34
Mickej: hmmm
skoro masz podane współrzędne wierzchołka to znaczy ze są one podane w pewnym celu
zastanówmy się teraz tylko w jakim


?

Może trzeba skorzystać z wzoru na odległość jednego punktu od drugiego co dało by nam
długość boku
23 mar 18:35
Moku: pomożesz?
23 mar 18:42
Mickej: hmm leniwe bydle ze mnie

ale podam ci wzory

nacisnij sobie tą niebieską cyfre tam
masz wzory
1248
23 mar 18:54
Mickej: tylko podstaw i wylicz
23 mar 18:55