matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PILNEEEEEE
Marta999:
Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego szcześciokątnego, którego krawędź podstawy ma długość 12 cm, a wysokośc jest równa 15cm.
15 gru 20:59
dero2005:
a = 12 H = 15 V = P
p
*H
3a
2
√
3
P
p
=
2
15 gru 21:02
rrr:
https://matematykaszkolna.pl/strona/882.html
V= P
p
*H
15 gru 21:02