rozwiąż nierówność PROSZĘ
MONIKA: x2+10x+25<0
15 gru 20:22
ZKS:
a2 + 2ab + b2 = (a + b)2
15 gru 20:24
krystek: Δ x1 x2 ( a jest tylko jedno) i wykres i popatrz czy przyjmuje funkcja wartości <0 (ujemne)
15 gru 20:25
MONIKA: nie rozumiem
15 gru 20:25
MONIKA: Δ wyszła mi 0
15 gru 20:26
krystek: no to x= ?
15 gru 20:29
MONIKA: x1=−5
x2=−5
czy tak ?
15 gru 20:29
15 gru 20:30
MONIKA: a jak mam zrobić rysunek
15 gru 20:32
krystek: Jak wygląda parabola ,gałęzie skierowane ku....?
15 gru 20:32
MONIKA: dołowi ?
15 gru 20:33
rrr:
(a+b)2≥0 więc nie może być <0
czyli nierówność (x+5)2 <0 jest sprzeczna
15 gru 20:34
15 gru 20:35
MONIKA: nadal nie wiem co dalej
15 gru 20:35
krystek: ku górze bo a=1 jest dodatnie .
popatzr na wykresy!
15 gru 20:36
rrr:
15 gru 20:37
basia: x²+10x+25<0
24 maj 22:39
basia: Prosze pomózcie bo nic z tego nie rozumię.
24 maj 22:40