matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Niewymiernosc + układy równań
Jjx:
5
=
√
5
√
2
=
√
2
+1
**********************************
x − 2
y + 3
−
= x + 2y
2
5
3 − 2x
4y − 2
x
−
= 2 −
3
6
2
13 gru 11:20
MathGym:
Pierwszy ułamek rozszerz przez
√
5
, a drugi ułamek przez
√
2
−1
13 gru 11:30
sushi_ gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1635.html
2 pozbyc sie mianownika
13 gru 11:35