Wyznacz pochodną danej funkcji y'
EwaGdynia: Wyznacz pochodną danej funkcji y'
10 gru 16:47
10 gru 16:48
10 gru 16:49
sushi_ gg6397228:
pochodna ilorazu
10 gru 16:49
EwaGdynia: okej
czyli:
y'=−sinx*(1−sinx)−cosx ....
Pochodna z 1−sinx to?
10 gru 16:54
sushi_ gg6397228:
(f−g)'= ....
10 gru 16:55
EwaGdynia: czyli : 0−cosx?
10 gru 16:58
sushi_ gg6397228: bingo
10 gru 16:58
EwaGdynia: | | −sinx*(1−sinx)−cosx*(0−cosx) | |
y'= |
| |
| | (1−sinx)2 | |
I tak mam zostawić?
10 gru 17:08
EwaGdynia: I jak zostawić to?
10 gru 17:14
krystek: wymnóż w liczn i zobacz co bedziesz miała.
10 gru 17:15