bardzo prosze o pomoc
Martyna: Prosze o pomoc bo mam to pilne na jutro.

Rozwiaz rownanie kwadratowe by znalesc jego pierwiastki .
a)−2x−3x
2+6=0
b)−7
2+42x=0
c)9x
2−900=0
10 gru 15:06
johny: liczysz deltę, stosujesz wzory na pierwiastki lub wyłańczasz przed nawias
10 gru 15:39
ICSP: ale jutro jest niedziela...
10 gru 15:40
Martyna: ale ja chodze zaocznie
10 gru 16:04
10 gru 16:10
krystek: @[Pjohny]] wyłączasz
10 gru 16:12
Martyna: w b zle napislam . aj powinno byc −7x2
10 gru 16:23
krystek: masz wzory i licz Δ lub b) rozkładem na czynniki.
10 gru 16:25