rozwiązać układy równań dla x,y ∊ C
student: rozwiązać układy równań dla x,y ∊ C
x+iy=1
ix+y=1+i
i
(1+i)x−iy=3+i
(2+i)x +(3−i)y=2i
5 gru 21:24
załamany :( : zrób metoda wyznacznikow jest moim zdaniej najłatwiej
5 gru 21:25
student: nie miałem wyznaczników
5 gru 21:28
załamany :( : dziwne bo w szkole sredniej to jest .
5 gru 21:30
5 gru 21:33
student: ok. zobaczę co z tego wyjdzie
5 gru 21:36
student: pierwszy przykład wyszedł mi x=1−1/2i
y=1/2
a drugi x=7/13 − 17/13i
y=(1−i)x+(−1+3i)
nie wiem czy dobrze
7 gru 17:34
student: to pomoże ktoś?
9 gru 21:21
załamany :(: jasne

pomozemy
9 gru 21:24
załamany :(: pierwszy wyszedł dobrze
9 gru 21:31
załamany :(: drugi mi inaczej wchodzi
9 gru 21:35
student: obliczyłam jeszcze raz drugi przykład i wyszło mi że x=3, a y= − 2
teraz dobrze?
10 gru 10:41
AS: Podaję odpowiedzi
1. x = 1 − i/2 , y = 1/2
2. x = (110 − 4i)/53 , y = (43 + 35 i)/53
10 gru 11:42
AS: Korekta do drugiej odpowiedzi
x = (110 − 14 i)/53
10 gru 11:45
student: o to takiego wyniku nie spodziewałem sie w drugim ukladzie.. będę się teraz głowić 'jak to
wyszło'... dziekuję
10 gru 13:21
AS: Anuluję moje rozwiązanie zad. 2 − pracuję nad poprawnym rozwiązaniem.
10 gru 13:44
AS: Podaję poprawne rozwiązanie zadania 2 − tym razem sprawdzone
| | 24 + 32 i | | −33 + 19 i | |
x = |
| , y = |
| |
| | 25 | | 25 | |
10 gru 13:51
Godzio:
załamany, wyznaczniki są na rozszerzeniu
10 gru 13:58