zadanie
Ars: | | 1 | |
Dana jest funkcja określona wzorem f(x) = ( |
| )x − 2 .Podaj zbiór wartości tej funkcji i |
| | 2 | |
jej miejsce zerowe.
Bardzo proszę o pomoc ,przynajmniej powiedzcie jak zacząć
1 gru 17:53
ZKS:
Jaki jest ZW funkcji wykładniczej f(x) = ax?
1 gru 17:57
Ars: Nie wiem
1 gru 18:06
Ars: (−oo,+oo)

?
1 gru 18:09
1 gru 18:11
ZKS:
A w zeszycie masz zapisane? To zobacz tutaj
187 i powiedz jaki zbiór wartości ma funkcja
wykładnicza.
1 gru 18:11
Ars: ZW = (0,oo)
1 gru 18:17
Ars: Czyli co narysować wykres i przesunąć go o 2 w dół
1 gru 18:21
załamany :( : tak
rysujesz 2−x a potem przesuwasz o wektor [0,2]
1 gru 18:25
Ars:
1 gru 18:25
Ars: aha dzięki
1 gru 18:26
załamany :( : [0,−2]
1 gru 18:26