PROSZE o pomoc w zadaniu musze jutro donieść na zaoczne
krisuuuuu: PROSZE o pomoc w zadaniu musze jutro donieść na zaoczne
x= 2−3√5 y==1+2√5
a)x+y
b)x−y
c)x*y
d) xy
29 lis 18:52
Julkaa: a) 2−3√5 + 1+2√5 = 3+√5
29 lis 19:03
Julkaa: b) 2−3√5 − 1−2√5 = 1−5√5
29 lis 19:04
Julkaa: c) (2−3√5) * (1+2√5) = 2+4√5−3√5−6√5 = 2−5√5
29 lis 19:04
Julkaa: co do d to nie umiem robić kreski ułamkowej
29 lis 19:07
krystek: | x | | 2−3√5 | | (2−3√5)(1−2√5) | |
| = |
| = |
| =.. |
| y | | 1+2√5 | | 12−(2√5)2 | |
29 lis 19:21
29 lis 19:28
krisuuuuu: Badzo dziekuje
29 lis 19:38
krisuuuuu: BARDZO DZIEKUJE *
29 lis 19:38