SAMO ZŁO
SŁOŃCE: ŁADNIE PROSZĘ O POMOC !

a) 9
13 : 3
24
b) (1/4)
18 * 8
10
c) 125 : (1/5)
−7 / 25
9
d) (3/4)
4 : (1i1/3)
5
e) 6
17 * (1/3)
15 / 2
16
f) 12
8 : 8
5 / (1/9)
−4
21 lis 20:39
21 lis 20:40
aa: a)
| | 326 | |
U{(32)13}{324= |
| =32 |
| | 324 | |
b
| | 1 | |
(4−1)18*23)10=(22)−18*230=2−36*230=2−36+30=2−6= |
| |
| | 26 | |
21 lis 20:44
aa: w b na początku przed 2 brakuje nawiasu
21 lis 20:45
aa:
(
34)
4:(
43)
5=(
34)
4:(
34)
−5=(
34)
4−(−5)=(
34)
9
21 lis 20:50
aa: w c e f co przez co się dzieli?
21 lis 20:52
SŁOŃCE: dzięki !

jeszcze coś popróbuje pokombinować. Ale tego właśnie nie lubie bo nie wiem jak "
rozbijać "
21 lis 20:53
SŁOŃCE: w c to wszystko przez 259
w e to przez 216
w f to przez (1/9)−4
21 lis 21:01