Pomocy
Monika: Narysuj wykres funkcji y = x2 +1 i omów jej własności.
19 lis 15:50
Monika: Godzio pomocy
19 lis 16:04
Bogdan:
Jak wg Ciebie nazywa się wykres tej funkcji?
19 lis 16:12
Monika: parabola
19 lis 16:13
19 lis 16:14
19 lis 16:14
Monika: no tylko mi to nie wychodzi jakoś
19 lis 16:16
Monika: i ma nie być miejsc zerowych a z wykresu wynika że są
19 lis 16:16
ICSP: Niby gdzie je widzisz?
19 lis 16:16
Monika: ja nie wiem
19 lis 16:18
Monika: pomoże ktoś
19 lis 16:28
ICSP: no to skoro nie wiesz to czemu piszesz ze są

Miejsca zerowe to punkty przecięcia wykresu funkcji z osią OX
oś OX jest pozioma. Wykres funkcji na tym rysunku nie przecina osi poziomej. Przecina tylko oś
pionową, ale punkty przecięcia wykresu z osią pionową to nie miejsca zerowe.
19 lis 16:28
Monika: No tak ja ich nie widze ale naucz mówi że są to jak są to gdzie
19 lis 16:30
19 lis 16:36
Monika:

troche nieudany ten rys ale mniej więcej taki
19 lis 16:39
Monika: no a ten przecina czyli są tylko dlaczego wyszedł taki wykres skoro fk jest taka y= x2+1
19 lis 16:40
ICSP: przecież nie taki wychodzi
19 lis 16:44
Monika: mi taki wychodzi
19 lis 16:45
ICSP: a jakim sposobem rysujesz wykres?
19 lis 16:46
sushi_ gg6397228:
ICSP daj sobie spokoj, bo szkoda zdrowia na to
19 lis 16:46
ICSP: sushi a pomożesz mi w moim zadaniu.
To już ostatni przykład i sobie nie radzę
19 lis 16:47
Monika: obliczyłam Δ, p i q
19 lis 16:47
Monika: spoko a kolokwium tuż tuż
19 lis 16:48
ICSP: Δ = −4
p = 0
q = 1
które z tych i wyszło inaczej?
19 lis 16:50
Monika: q= −1
19 lis 16:51
ICSP: | | −Δ | | −(−4) | | 4 | |
q = |
| = |
| = |
| = 1 |
| | 4a | | 4*1 | | 4 | |
19 lis 16:52
Monika: nie dałam − przed 4
19 lis 16:53
Monika: wielkie dzięki
19 lis 16:54
Monika: a reszta zadań twoim zdaniem jet ok
19 lis 16:54
ICSP: jakich zadań?
19 lis 16:55
Monika: te co robiliśmy wcześniej
19 lis 16:56
ICSP: skoro je robiłem to raczej moim zdaniem powinny być ok.
Może ktoś jeszcze je potwierdzi.
19 lis 16:57
Monika: co to ma być
19 lis 21:48