matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz długość boku kwadratu, którego przekątną jest odcinek o końcach A=(-3,-7
darek:
Wyznacz długość boku kwadratu, którego przekątną jest odcinek o końcach A=(−3,−7) i C=(2,−4) Proszę o rozpisanie
15 lis 17:27
pomagacz:
tu masz wzór na długość między punktami
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
masz kwadrat o boku a, przekątna ile wynosi?
15 lis 17:39