Kompletnie nie mam pojęcia jak to zrobić, pilnie potrzebuję na jutro. ;)
humanistka: Oblicz:
a) log2 (log 100)
b) log0,01 (log2 1024)
c) log 19 (log2 8)
d) log √2 (log<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12 116 )
e) log9 (log8 (log3 9))
f)log8 (log<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">14 (log4 2))
15 lis 16:00
15 lis 16:02
sushi_ gg6397228:
jak idzie z tym podstawianiem
15 lis 16:19
humanistka: tzn chodzi o to, że zerkałam na podgląd i zamiast dać wróć do edycji to kliknęłam, żeby dodać
zadanie. Dodałam jeszcze raz, bo widze, że nie można usunąć
15 lis 16:28
sushi_ gg6397228:
pytam sie jak idzie rozwiazywanie tego zadania
15 lis 17:16
komputer: pomóżcie nw jak to zrobić

zad 1 oblicz
a) log o podstawie pierw z 2 (log10000)
b log opodstawie9(log o podstawie8(log100))
c log o podstawie 8(log o podst 1/4(log z pierw z 10))
20 lis 15:58
Eta:
a) log10000= 4 to log√24= 4 bo (√2)4= 2*2=4
b) log100=2 to log82= 1/3 to log9(1/3)= −1/2 bo 9−1/2= 1/3
c)oblicz już samodzielnie.....................
20 lis 19:09