Rozwiąż równania i nierówności
teresa: ) −4k2−16x+9=0
b) 2(2x−3)(x+1)−5(x−1)2=2(x−2)(x−1)
c) −x2−3x+4≥0
d) x2 − 7x+12>0
e) −4a2−16a+9=0
f) x2 −6x+9≤0
Proszę o rozwiązanie tych zadań. Dziękuję.
11 lis 21:09
11 lis 21:14
teresa: Rozwiąż równania i nierówności
teresa: ) −4k2−16x+9=0
b) 2(2x−3)(x+1)−5(x−1)2=2(x−2)(x−1)
c) −x2−3x+4≥0
d) x2 − 7x+12>0
e) −4a2−16a+9=0
f) x2 −6x+9≤0
Proszę o rozwiązanie tych zadań. Dziękuję.
11 lis 22:13
teresa: c)x2−7x+12>0
d)−x2−3x+4>0
e)−4a2−16a+9<0
f)x2−6x+9<0
bardzo proszę zależy mi na tym
11 lis 22:55
dero2005:

x
2 − 7x + 12 > 0
Δ = 49 − 48 = 1
√Δ = 1
x ∊ (−∞ , 3) ∪ (4 , ∞)
12 lis 08:35
dero2005:

−x
2 − 3x + 4 > 0
Δ = 9 + 16 = 25
√Δ = 5
x ∊ (−4 , 1)
12 lis 08:41