matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
Ania1973:
Proszę o rozwiązanie
!Wyznacz dwudziesty wyraz ciągu arytmetycznego.w którym a2=−3, a3=−1,5.
11 lis 13:04
kachamacha:
r=1,5 a
1
=−4,5 a
20
=a
1
+(n−1)*r=
11 lis 13:06
sushi_ gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/forum/107565.html
tutaj podalem wskazówki
11 lis 16:53