rozwiaz rownanie
polo: Witam, za jakalkolwiek pomoc bedę wdzięczny

10
x+10
2−x
4 lis 22:33
polo: 10x+102−x
Mialo byc tak
4 lis 22:33
4 lis 22:36
Aga: Nie napisałeś równania.
Chyba, że
10x=102−x
x=2−x
..
4 lis 22:38
Eta:
Gdzie tu masz znak = ?
podstaw 10
x= t, t>0
4 lis 22:38
yyy?: a może po prostu 10x + 102−x = 0
4 lis 22:40
yyy?: 10x + 102−x = 0
4 lis 22:40
polo: Przepraszam, faktycznie zamiast + mialo byc rowna się, tak jak w poscie napisanym przez Agę
4 lis 22:40
Aga: dalej, odp. x=1
4 lis 22:42