funkcja
lili: dany jest trójmian kwadratowy: f(x)= x2 − 4x +3 x∊R
narysuj wykres funkcji i omów jej własności.
czy może ktoś mi to wytłumaczyć?Będę wdzięczna. Dziękuję.
1 lis 20:12
lili: hej nikt się tego nie umie,wlk szkoda
1 lis 20:30
Bogdan:
Prawie każdy to umie, zapoznaj się najpierw z materiałem tu
79 zamieszczonym
1 lis 20:40
lili: prawie robi różnice.....help
2 lis 12:20
Aga: Wykresem jest parabola ramionami skierowana do góry, bo a=1>0
| | b | | Δ | |
Wierzchołek paraboli : W=(xw,yw)=(− |
| ,− |
| ) |
| | 2a | | 4a | |
a=1, b=−4, c=3
Δ=b
2−4ac=16−4*1*3=4.
Miejsca zerowe
2 lis 12:27