do wykresu funkcji okreslonej wzorem y=-2^{x-2} nalezy punkt o wsp
OLGA: do wykresu funkcji okreslonej wzorem y=−2x−2 nalezy punkt o współrzędnych ;
(2,1)
(1,1)
(1,1/2)
(4,4)
1 lis 19:05
Mateusz:
punkt w Kartezjanskim układzie współrzednych ma współrzędne (x,y) punkt nalezy do wykresu
funkcji gdy wspołrzędne puktu spełniają wzor tej funkcji czyli zeby okreslic czy dany punkt
nalezy do wykresu funkcji czy tez nie nalezy podstawic jego wspołrzędne pod wzor funkcji i
sprawdzic czy zachodzi rownosc
1 lis 19:16
OLGA: ile to jest −2 do potegi −1 ?
1/2
1 lis 19:22
1 lis 19:24
OLGA: −2 do −0,5 = o.25?
1 lis 19:36
1 lis 19:48