Punkt
kasia: Punkt P=(-2i1/2;4) należy do wykresu funkcji liniowejf, a miejscem zerowym tej funkcji
jest liczba
1i1/2
a) Wyznacz wzór funkcji f
b) Podaj przedziały, w których funkcja f przyjmuje wartości dodatnie, a w których ujemne
c) Sprawdź, czy punkt K=(7i1/4; -5i3/4) należy do wykresu funkcji f
14 mar 15:31
tim: 1223 Skorzystaj z wzoru przechodzącego przez 2 punkty: P i miejsce zerowe.
14 mar 15:55
tim: b) Narysuj sobie funkcje i odczytaj z wykresu (np.)
c) Podstaw do wzoru x = 7 1/4 oraz f(x) = -5 3/4
14 mar 15:57
tim: Czekam na rozwiązanie.
14 mar 15:57