Przekrój osiowy walca
Pomocy!: Przekrój osiowy walca jest kwadratem o przekątnej równej 4 √5 Pole powierzchni bocznej
walca jest równe?
30 paź 13:26
ICSP: H = 2√10
r = √10
do wzoru.
30 paź 13:28
Pomocy!: P=8
√10 π

?
30 paź 13:31
ICSP:
30 paź 13:32
ICSP: jakie jest wzór na Pole powierzchni bocznej walca?
30 paź 13:33
Pomocy!: P= 2πR2 + 2π r H
30 paź 13:33
ICSP: Pytam o boczne nie o całkowite
30 paź 13:34
Pomocy!: nie wiem...
30 paź 13:36
30 paź 13:37
Pomocy!: 4 pierwiastków z 10 pi



wynik
30 paź 13:37
ICSP: w wyniku nie będzie pierwiastka
30 paź 13:39
Pomocy!: a Ja myślę,że będzie pierwiastek...
30 paź 14:33
Pomocy!: czyli pod pierwiastkiem mam zrobić 4 x 10 i wtedy wyjdzie 40 π
30 paź 14:35
Pomocy! !!!!!!:
30 paź 14:49