matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f
Kingaa:
Punkty A=(−1;5) i B=(−3;2) sa wierzcholkami trojkata rownobocznego ABC. Dlugosc boku tego trojkata wynosi: a) 5 b)
√
13
c)
√
67
d)
√
61
28 paź 18:37
Basia:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
a = |AB|
28 paź 18:39
Kingaa:
dzieki
28 paź 18:41